Medicin

Vi inleder en temaserie med medicinsk inriktning, som fortsätter våren 2019.

Livet efter hjärtinfarkten

Onsdagen den 28 november kl 14.00-16.00

Klas Göransson har fram till sin pensionering arbetat som läkare vid Kardiologkliniken på USÖ. Han kommer att tala om kranskärlssjukdom, hjärtanatomi, motion, kost och mediciner men också om hur livet efter en hjärtinfarkt faktiskt kan bli bättre.

Det är dramatiskt att ha fått en hjärtinfarkt och fruktan att få en ny finns alltid kvar. Att tro sig fått en hjärtinfarkt är inte mycket bättre. Att skrivas ut och komma hem är alltid ångestladdat, det är inte bara att få en klapp på axeln när man går hem. En del kommer tillbaka med en ny infarkt och andra kommer tillbaka rädda att ha fått en. Vad kan vi göra för att förhindra återinsjuknande och hur ska vi få dem att leva sitt nya liv?

Som stöd till personer som fått hjärtinfarkt lades på 1970-talet grunden till det som kallades Infarktmottagningen, numera Kranskärlsmottagningen, med ett hängivet team sjuksköterskor, sjukgymnaster, läkare och flera. Det har hänt mycket under dessa år med kranskärlskirurgi, ballongvidgning och nya mediciner. Kranskärlsmottagningsteamet har funnits där och stöttat, lyssnat och uppmuntrat.

Anmälan sker på hemsidan www.folkuniversitetet.se/orebro/osu, om du inte har möjlighet till det, ring 019-760 32 30.

Lokal: Folkuniversitetet, Drottninggatan 38
Kostnad: 100 kr
Min. 10, max 25 deltagare
Faktura och kallelse kommer från Folkuniversitetet. Betala först efter att du har fått fakturan!
För mer information, kontakta Håkan Larsson, 0705-24 40 83, eller haakanlarsson@telia.com.