Månadsmöte 4/9

I Ferlins fotspår

Onsdagen den 4 september kl. 14.00, Kungsgatan 24

Nils Ferlin var och är ett av den svenska litteraturens och visskattens stora namn. Förutom i diktsamlingarna möter vi hans dikter också i tonsättningar, i sånger vid bröllop och i dödsannonser. Hans ämnen och språk är genuina; de har en oväntad blandning av allvar och lek, av tidlöshet och mänsklig ensamhet. Dikterna är allmängiltiga och människor känner igen sig i hans texter. Han är ständigt modern.

foto: Pixabay

Vi kommer att presentera bildbiografin Efterskörd – Ferlinfynd från en spånkoffert som handlar om delar av Ferlins verk som hittills varit dolda och nu återfunnits i spånkoffertar, resväskor och kartonger på släktingars vindar och i källare, men också i olika arkiv. Här finns texter som aldrig kom med i hans dikt- och vissamlingar, exempelvis prosastycken, brev till och från Ferlin, men även fotografier, teckningar och restaurangmenyer med diktutkast.

Hans Rutberg och Kristina Söderlind Rutberg är båda läkare. Hans mormor Lisa var Nils Ferlins storasyster och Hans har tillsammans med Ferlinexperten Jenny Westerström och hustrun Kristina sammanställt boken Efterskörd.

Programansvarig: Ulf Jorner

2024-06-03